Bemutatkozás

Szalai Csaba Koppány vagyok, végzettségem szerint alternatív mozgás-, és masszázsterapeuta, testszobrász, oszteoterapaeuta és gépészmérnök.

Kíváncsi gyerek voltam, mindig is érdekelt, hogyan működnek a dolgok, hogy lehet őket szétszedni, összerakni, megszerelni. Ez irányú érdeklődésemet először édesapám autószerelő műhelyében éltem ki, majd matematika- és fizikaversenyeken, később a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Szintén gyermekkorom óta érdekel a Kelet világa, különösképp a harcművészete és filozófiája. Ez indított el különböző harc- és önismereti rendszerek majd gyógymódok tanulásának Útján.

Elvégeztem a Természetgyógyászati Akadémiát, egy átfogó természetgyógyász képzést, ahol főként a különböző manuális terápiák keltették fel az érdeklődésem. Lelkesen kezdtem ezek további tanulásába, amit azóta is folytatok. Az egyetem mellett elkezdtem masszőrként dolgozni, később masszázs- és egészségközpontokban dolgoztam, egy ideje pedig önállóan.

A következő lépés az Integrált Manuális Oszteoterápia képzés volt, ahol új szemszögből, biomechanikai alapokra építve tanulhattam az izmok és ízületek kezelését, ami új távlatokat nyitott a manuális terápiákban.

Az ízületekről és izmokról tanultakat kapcsolta össze a Strukturális Masszázs – TestSzobrász képzés, aminek középpontjában a kötőszövet, azon belül a fascia (izompólya) kezelése áll. Ez a szövet köti össze a test összes szervrendszerét és egyéni mozgás- és testtartásmintáinkat is meghatározza. A kötőszöveti rendszer kezelése jobb testtudatot, összerendezettebb testet alakít ki, aminek velejárója a jobb tartás, nagyobb mozgástartomány és a visszatérő fájdalmak múlása.

Munkám során az egész szervezet működését veszem figyelembe, ezért a problémás terület vizsgálatát statikai állapotfelmérés és mozgásvizsgálat egészíti ki. Ezek alapján minden kezelés személyre szabott, amelynek célja az egyensúly helyreállítása. A kézzel végzett kezelések mellett vákuum- (köpöly-) terápiát, kinesio tapinget és gyógytornát is alkalmazok, hogy a kezelés gyorsabb, hatékonyabb, az eredmény pedig tartósabb legyen.

Tanulmányaim:

2005-2007 Természetgyógyászati Akadémia, (tantárgyak többek között: fitoterápia, manuálterápia, Yumeiho masszázs, svédmasszázs, talpreflexológia, dermato-vacum reflexológia, akupresszúra, táplálkozástan, mozgásterápia)

2008 Egészségügyi modul vizsga, ETI

2009 Természetgyógyászati modul vizsga, ETI

2008-2009 Alternatív mozgás-, és masszázsterapeuta tanfolyam,

2010 Alternatív mozgás-, és masszázsterapeuta szakvizsga, ETI

2001-2010 között megszakításokkal, BME gépészmérnöki kar, gépészmérnök szak

2010 BME Gépészmérnök diploma (MSc. finommechanika-optika, orvostechnika szakirány)

2011-2012 Akupresszúra tanfolyam

2012-2013 Integrált Manuális Oszteoterápia tanfolyam

2013 Medical taping concept és Kinesio tape tanfolyam

2013 Vákuumterápiás továbbképzés

2014 TestSzobrász képzés – I. és II. rész, Strukturális masszázs

2015 Trigger- és tenderpont terápia tanfolyam

2015-2016 TestSzobrász képzés – III. rész, 12 kezeléses sorozat

2016 Bevezetés a Rendszerbiomechanikai Osteopathiaba I-II.

2016 Counterstrain a Rendszerbiomechanikai Osteopathiaban

2017 TestSzobrász Mestervizsga

2017- Oszteopátia képzés IFAO (Institut für Angewandte Osteopathie)

2018 Balanced Ligamentous Strain a Rendszerbiomechanikai Osteopathiában